ARK BANOVIĆI U APATINU

Piše: Emir Hadžić

Proteklog vikenda, tačnije 17. 10.2021 održao se jubilarni 25. Apatinski Dunavski polumaraton.
Ovaj put 9 naših heroja zaputilo se prema Srbiji. Inače idemo u većem broju ali ovaj put smo odlučili poslati izvidnicu i sakupiti utiske iz prve ruke kako bismo naredne godine išli “nasigurno” možda sa velikim autobusom.
I nismo se razočarali, Apatin i Apatinski polumaraton zaista imaju mnogo toga da ponude. Prvenstveno fantasticnu stazu sa veoma malo elevacije, (mislim da naš stadion u Banovićima na 10km ima više elevacije od Apatina), zatim odličnu organizaciju i gostoprimstvo organizatora kome se i ovom prilikom zahvaljujemo za isto. 

Sve to je rezultiralo sjajnom atmosferom i davalo indicije na to da bi ova trka mogla biti “trka za rekorde”. 
Nismo pogriješili, nekoliko ostvarenih vrhunskih personal best rezultata od kojih bih mogao izdvojiti 1:22 na polumaratonu za Aldina Rizvića, 1:28 za Renata Šabanovića i 46min za Denisa Šabanovića na 10km. Ti rezultati su bili dovoljni za podijumska mjesta u različitim kategorijama. Pored ova 3 momka imali smo i 2 štafete (“Gurmanski nomadi” i “Nikad nije kasno”) te Damira Muminovića sa personal best na 10km (53 min).

 

ZAKLJUČAK!
Apatin se trči brzo, organizacija utrke je na vrhunskom nivou a Banovićani iduće godine dolaze u velikom broju. Apatin, vidimo se ubrzo.