Email: info@banovickipolumaraton.ba

+38761812466
Banovići, ul. Alije Izetbegovića 71

Ark Banovici i Trk Tuzla

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

ZAJEDNIČKI TRENING

ZAJEDNIČKI IZBJEĆI LJENOST

Uvijek nanovo donesemo tu odluku da svoje vrijeme kvalitetnije provedemo. Umjesto da se kod kuće izležavamo na kauču želimo nešto pokrenuti – i to najbolje sami sebe. Ali to je jednostavnije rečeno nego učinjeno, jer pored motivacije moramo pronaći i nešto drugo: odgovarajuće partnere za treniranje. Zajedničko trčanje pomaže da povećamo nivo fitnessa ali i istovremeno da proširimo vlastiti horizont. Razmjenjujući interese sa istomišljenicima vrijeme prolazi dvostruko brže – što i nije tako loše kada se radi o iscrpljujućem sportu.

TRČANJE ZAJEDNO JAČA

Postoji toliko sastanaka za trčanje da su se u međuvremenu razvile različite struje. Trkači se sastaju ne samo da bi trčali već i zato što dijele zajedničke interese – od zaštite okoliša do svjetonazora. Prednosti su u svim grupama iste: Pronalazimo motivaciju koju smo tako dugo tražili, međusobno se podržavamo i u najboljem slučaju budimo ambiciju. Fiksno vrijeme treniranja također pomaže. Na taj način treninzi postaju fiksne tačke u kalendaru. Još jedna prednost jeste i sigurnost, posebno ako rano pada mrak. Ali mnogima zajedničko trčanje znači više od toga.

ARK BANOVIĆI-TRK TUZLA

Članovi ova dva kluba su predhodni vikend iskoristili družeći se i trenirajući na obroncima planine Konjuh. Start je bio na Mačkovcu a zatim trčalo se do Zobika i nazad. Nekih 10-ak kilometara je bilo dovoljno da se rode nova poznastva i nova prijateljstva. Nakon samog treninga priredili smo okrepu za sve trkače. 
Radujemo se svakom narednom zajedničkom treningu. U galeriji ispod pogledajte kako je to izgledalo.

slika-za-dno-4.png

Atletsko rekreativni klub Banovići

Priključi se i ti najpozitivnijoj ekipi u gradu...
Treninzi se održavaju 3 puta sedmično.
Sa nama do zdravlja.

Naš rad možete pratiti na:

© Copyright {2020} Banovicki polumaraton. Developed by Emir Hadžić

Search