Email: info@banovickipolumaraton.ba

+38761812466
Banovići, ul. Alije Izetbegovića 71

Ark Banovići na Igmanu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na Igmanu održana prva utrka u BiH nakon popuštanja mjera zbog koronavirusa.

Napisao: Emir Hadžić

Kalendarom sportskih i trkačkih događaja na nivou BiH 21. juni je definisan kao termin za provođenje sportsko-rekreativnog takmičenja u trčanju na Igmanu. Manifestacija na Igmanu se održava već duži niz godina a učesnici mogu trčati u disciplini 10 kilometara. Na trci je učestvovalo preko 260 punoljetnih učesnika u nekoliko kategorija. 

Atletsko rekreativni klub Banovići je imao svojih 10 učesnika a još 15-ak naših članova je išlo na Igman kao podrška. Naši članovi su ostvarili odlične rezultate uprkos kiši i hladnom vremenu. Posebno treba istaći rezultat Amora Mahmutbegovića koji je trčao 10 kilometara za 45 minuta.

Ovo je naša druga utrka u ovoj kalendarskoj godini, jer smo prije Igmana uzeli učešće i na Gradiskom polumaratonu. Ark Banovići će i u narednom periodu trčati domaće trke a sljedeća je Sarajevski Two city marathon. 

Možete pogledati kako nam je bilo u galeriji ispod. 


Ukoliko želite da se prijavite za neku od utrka na drugom Banovićkom polumaratonu to možete učiniti na ovim linkovima: Banovićki polumaraton, trka 5k, dječija trka.

slika-za-dno-4.png

Atletsko rekreativni klub Banovići

Priključi se i ti najpozitivnijoj ekipi u gradu...
Treninzi se održavaju 3 puta sedmično.
Sa nama do zdravlja.

Naš rad možete pratiti na:

© Copyright {2020} Banovicki polumaraton. Developed by Emir Hadžić

Search