Email: info@banovickipolumaraton.ba

+38761812466
Banovići, ul. Alije Izetbegovića 71

Trka u čudno doba!

Ocjene članaka: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

TRKA U ČUDNO DOBA!!

Danas je na sastanku Upravnog odbora Atletsko rekreativnog kluba Banovići, Doma zdravlja Banovići, Policijske uprave Banovići i predstavnika općinskog vijeća odlučeno da će se uprkos Korona virusu, trka održati. 

Sastanku su prisustvovali,

direktorica Doma zdravlja Banovići, primarius doktorica Munevera Bećarević, zamjenik načelnika općine Nermin Delagić, zamjenik komandira Policijske uprave Banovići Elvir Tuholjaković , predsjednik Atletsko rekreativnog kluba Banovići Denis Šabanović, članovi Upravnog odbora ARK Banovići, članovi ARK Banovići i volonteri.

Napisao: Emir Hadžić

Image
Na sastanku su predstavljene sve epidemiološke mjere koje će organizator ispoštovati kako bi se ova manifestacija održala.
Između ostalog obezbijeđen je dezinfekcioni tunel, maske i  trijažni punkt u kome će se mjeriti temperatura svim trkačima pri ulasku u startnu zonu. 

Svi trkači će biti podijeljeni u 3 grupe i to: prva grupa - trkači na 5 kilometara koja će biti u startnoj zoni, zatim druga grupa - trkači na 21 kilometar koji će biti u zoni 2 i treća grupa koju će sačinjavati djeca i biti u zoni broj 3. Svaka zona će biti fizički odvojena jedna od druge i neće biti dozvoljeno kretanje među zonama. Svaki trkač je obavezan da nosi masku unutar startne zone i ne skida je dok trka ne krene. 

SKIDANJE MASKE UNUTAR STARTNE ZONE VODI DO DISKVALIFIKACIJE TAKMIČARA!

Direktorica Doma zdravlja Banovići je izrazila zadovoljstvo načinom na koji je Upravni odbor 2. Banovićkog polumaratona osmislio tok trke i cjelokupne manifestacije. 
 
Također, zamjenik komandira Policijske uprave Banovići je najavio potpunu mobilizaciju policije kako bi cjelokupni događaj prošao bez ikakvih problema i kako bi se omogućila sigurnost svi trkača kako u starnoj zoni tako i cijelom dužinom trke. 

Predstavnik općinske vlasti i zamjenik načelnika općine Banovići obećao je potpunu podršku u održavanju ovog događaja i pomoći će u svim administrativnim zadacima koje je potrebno odraditi kako bi se ovakva manifestacija održala u ovom periodu. 
 
Obzirom da je ljeto i da bi moglo biti toplo, organizator će obezbijediti veći broj okrepnih stanica. 


Image
slika-za-dno-4.png

Atletsko rekreativni klub Banovići

Priključi se i ti najpozitivnijoj ekipi u gradu...
Treninzi se održavaju 3 puta sedmično.
Sa nama do zdravlja.

Naš rad možete pratiti na:

© Copyright {2020} Banovicki polumaraton. Developed by Emir Hadžić

Search