KONJUH

5K RUN

Galerija fotografija

KONJUH 2020

Pobjednik u muškoj konkurenciji Emir Hastor (0:17:54) iz Goražda je iza sebe ostavio  Sretu Krstića (0:18:13) te trećeplasiranog Aleksandra Stajića (0:19:11) iz Novog Sada. Utrka od 5.2km imala je 252 finišera u muškoj i ženskoj konkurenciji a najbrži banovićanin je bio Amor Mahmutbegović sa vremenom od (0:22:48)

Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Lucia Kimani sa vremenom od (0:20:13), drugoplasirana je bila Adela Čomor sa vremenom od (0:21:02
) dok je trećeplasirana bila Aida Hadžić sa vremenom (0:24:27 ).

Šta možete očekivati?

Konjuh 5k run je trka za sve uzraste, vaše je samo da dođete sa pozitivnom energijom i vedrim duhom.

Dolaskom toplijih dana sve više je onih koji dvorane, teretane i zatvorene prostore odlučuju zamijeniti prirodom i treninge rade na otvorenom. Posebno je to čest slučaj s onima kojima je trčanje najdraža aktivnost. Trčanje na traci je, u usporedbi s trčanjem na otvorenom – gotovo neuporedivo! Baš iz toga razloga ARK Banovići odlučio je organizovati trku u prirodi.
Boljeg mjesta od planine Konjuh nema, s toga vas sve pozivamo da nam se pridružite 26.03.2021 ispred hotela Zlače u 12:00 sati.

Trčat ćemo 4 metra širokim putem uz čistu rijeku Oskovu a imat ćemo 3 okrepe sa prirodnom izvorskom vodom.

Kotizacija za utrku iznosi simboličnih 20KM, a u startnom paketu ćete moći naći uz proizvode sponzora i unikatanu majicu i medalju. Naravno, nakon utrke organizator će obezbijediti ručak (lovački grah). Očekuju vas mnoga druga iznenađenja…

Prijaviti se možete na linku ispod.

Ukoliko vas zanimaju rezultati prošlogodišnje utrke, možete ih preuzeti sa linka ispod.